CombiFoss™ 7, aparatul de ultimă generație pe care îl utilizăm în laboratorul nostru, realizează totalitatea analizelor necesare controlului oficial al producției (COP) şi probelor de calitate.
Cu el putem determina:
Numărul de celule somatice
Numărul de celule somatice diferențiat DSSC ( pentru depistarea precoce a MASTITEI )
Parametri fizico-chimici, cum ar fi :
– grăsimea
– proteina
– cazeina
– lactoza
– pH-ul
– ureea
– substanța uscată totală
– corpii cetonici din lapte (BHP și Acetona)
CombiFoss™ 7 este un sistem automatizat, compus dintr-un sistem de omogenizare și transport a probelor precum și un scaner folosit la identificarea probelor. Acesta realizează analizele la laptele de vacă, capră, oaie și bivoliță.
Punct cryoscopic (punct de înghet/adaos de apă)
Punctul crioscopic este punctul de înghet al laptelui. Acesta se determina cu ajutorul crioscopului care este semi-automat si oferă un rezultat precis.
Reziduuri de substanțe inhibitorii
La categoria de substanțe inhibitorii se încadrează antibioticele utilizate pentru tratamentul unor mastite, detergenții și neutralizanți folosiți la spălarea echipamentelor. Determinarea se realizează cu ajutorul testelor BRT Inhibitor Test.
BactoScan FC– este un aparat utilizat pentru determinarea încărcăturii bacteriene a laptelui crud. Analizând cca. 50 de probe pe oră, acesta permite laboratorului să elibereze rezultate aproape instantaneu. Aparatul realizează analiza NTG pentru lapte de vacă, capră, oaie, bivoliță.